Glada och Stäpphök

Igår eftermiddag körde jag till Åmossarna, en samling småsjöar norr om Västra Vemmerlöv på Söderslätt. Det blåste ganska kraftigt så jag stannade vid bilen och satte mig i lä vid den. Jag riggade upp kameran på stativ och väntade på att något motiv skulle dyka upp. Under tiden drack jag lite kaffe och åt mina smörgåsar, och hade det gott. Jag såg ett par Glador på avstånd, men dom var inte inom fotohåll. Plötslig kom en av dom närmare och gick ner bakom en buske ganska nära. Efter en stund kom den fram så jag kunde få några bilder, varav jag visar två här.

Lite senare fick jag se en annan rovfågel komma fram bakom samma buske, jag såg inte när den landade. Jag kunde inte se vad det var för en, men det visade sig när jag kommit hem och undersökt saken att det var en ungfågel av Stäpphök. Enligt min fågelbok är den en sällsynt men regelbunden gäst som har sitt häckningsområde från Vitryssland och Ukraina österut mot Sibirien. Så det var riktigt kul att få en bild på den. 

Efter detta var det dags att köra hem och få lite mat, och gå igenom bilderna. Men det blir snart fler turer till Åmossarna. 

Glada

1 svar på “Glada och Stäpphök

  1. Lennart Andersson säger:

    Tack för de fina bilderna Jan-Olle hoppas på fler

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up