Krankesjön med omnejd

Det har varit lite si och så med mitt fotograferande under sommaren, det har varit för varmt och det har gjort att jag inte har mått särskilt bra. Så jag har inte haft något att skriva om här på min fotoblogg. Men nu går vi mot höst och vädret börjar bli mer behagligt, i alla fall för min del. Så nu blir det att ta nya tag med fotograferandet.

I går var jag ute och rekade lite efter nya marker och körde omkring lite i trakterna kring Krankesjön och Vombs ängar. Jag har inte varit där förut på mina fotoutflykter, men det är ett mycket intressant område. När jag hade kört omkring ett tag så styrde jag mot Sjötorps ängar som ligger väster om Krankesjön. Jag stannade på parkeringen där allmän väg slutar, och tog mig först en eftermiddagsfika. Sedan gick jag ner mot ängarna. Vägen var bra, och det var skönt eftersom jag har lite svårt att gå. Efter ett par hundra meter kom jag till en fornlämning som var utmärkt med skyltar. Där satt en Grå flugsnappare på en skylt, och den fick jag en bild på innan den lyfte.

Vid fornlämningen växte lite träd och där hade man placerat några bänkar. Där satte jag mig och spanade ut över ängarna. Det var lite aktivitet i luften, en del rovfåglar som jagade föda. Mest falkar såg jag som ryttlade över ängen, och jag lyckades få några hyfsade bilder på Tornfalk. När jag kom hem och tittade på bilderna på datorn såg jag att den ene falken hade något i klorna, något rött stack ut bakom. Det var troligen en trollslända som den hade fångat.

Jag såg också en örn, troligen en Havsörn. Men den kom ganska högt så det blev ingen bra bild, men ni får se den ändå. Se den som en dokumentärbild.

När det hade gått en till en och en halv timme började jag bli hungrig så jag reste mig och gick mot bilen. På hemvägen körde jag via Vombs ängar för att kolla lite. Där ängarna börjar passerar man Klingavälsån och där står ett fågeltorn. I ett dött träd nära vägen satt en glada och den satt snällt kvar och poserade så jag hann fotografera den. Jag satt kvar en stund och studerade den ifall den fick för sig att lyfta så jag kunde få lite flyktbilder. Men det ville den inte vara med om, så efter en stund styrde jag kosan hemåt. Men det blir snart en ny tur på det hållet. Det var allt för den här gången, hoppas ni tyckte det var intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up